De kerk huren

Algemene info

Hoe zou een feestelijke bijeenkomst in de Grote Kerk er uit kunnen zien? Sfeer en warmte alom!

De kerk is fraai uitgelicht, de rode loper ligt uit en de gasten betreden verwachtingsvol de kerk. Bij binnenkomst ontdekt u een groot podium waar een orkest speelt, de ruimte is gevuld met gezellige zitjes en statafels.


Overal vindt u buffeteilandjes waar heerlijke gerechten worden geserveerd. De basis voor een knallend bedrijfsfeest of een verwarmend Kerstfeest waarbij de kerk geheel met kaarslicht is verlicht…!

Kerk huren Schiedam

Natuurlijk leent de kerk zich ook prima voor kleinere of grotere recepties. Of voor intieme bruiloften. Of voor een modeshow. Of voor een congres. Het is mogelijk de gehele kerk of een deel te gebruiken. We vertellen u graag over de mogelijkheden.

Contact

 

Vanwege Covid-19 is de capaciteit minder dan normaal. We bespreken graag met u wat er wel mogelijk is.

 

Capaciteit

De hoofdruimte van de Grote kerk heeft een oppervlakte van 1520m2 en kan op vele manieren worden ingedeeld. Ook beschikt het gebouw over twee bijzondere ruimten: de moderne Voorhof  en de 18e eeuwse Consistoriekamer.

Per activiteit kan bekeken worden welke indeling het beste aansluit bij zowel de activiteit als het aantal personen. Een idee van onze capaciteit:
– Theateropstelling: 500 personen
– Receptie of buffet: 750 personen
– Diner: 400 personen

 

Voorhof

De voorhof is recent verbouwd tot een prachtige ruimte waar bijvoorbeeld een vergadering, een produktpresentatie of een feestelijke borrel voor 25 tot maximaal 40 mensen kan worden gehouden. Alle audiovisuele middelen en uiteraard WiFi zijn aanwezig.

 

De ruimte kan apart verwarmd worden. En door de flexibele indeling van tafels en stoelen is er in de ruimte heel veel mogelijk. De ruimte is uitermate geschikt voor kleine gezelschappen en is apart te huren.

 

Consistoriekamer

De consistoriekamer ofwel de goudleerkamer is een bijzondere ruimte. Deze kamer is in 1778 voorzien van goudleerbehang. Dit behang is speciaal op maat gemaakt voor deze ruimte. De kostprijs was in 1778, volgens oude rekeningen, maar liefst l350 gulden.

 

De kamer is de enige ruimte, in Nederland, waar alle vier de wanden zijn voorzien van deze kostbare wandbekleding. Volgens een rapport, uit 1976 van het toenmalige Ministerie van CRM, is dit goudleerbehang uniek in de wereld.

 

Kortom: een unieke plek om met een klein gezelschap te vergaderen. Ook voor een informele borrel of staande receptie met ongeveer 20-25 personen is deze ruimte zeer geschikt!


Deze ruimte is afzonderlijk te huren. Er is Wifi en de ruimte is afzonderlijk te verwarmen.

 

Mogelijkheden

Wij werken samen met partners die de kerk tot in de kleinste details kennen en zij kunnen uw evenement tot in de puntjes verzorgen. Dit geldt zowel voor de techniek als voor de inrichting en de catering. Wij kunnen u adviseren voor het aanvragen van de nodige vergunningen. In elke prijsklasse zijn er mogelijkheden. Uiteraard staat het u vrij om uw eigen partners in te schakelen.

 

Het gebouw is een rijksmonument en dat betekent dat we voorzichtig moeten zijn met attributen die het gebouw tijdens een evenement zouden kunnen beschadigen. We bespreken graag met u wat er mogelijk is en van welke technische faciliteiten u gebruik kunt maken.

Contact

 

Mogelijkheden
 

Plattegrond

Hierbij bieden wij u een printbare plattegrond van de totale ruimte aan. Hierop staan tevens allerlei technische gegevens die u nodig hebt voor uw evenement. Indien u meer informatie nodig heeft, neemt u dan gerust contact op.

 
Algemene voorwaarden

Algemene Voorwaarden

 

Wanneer u opdracht geeft, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden.

© Copyright 2023 | Grote- of Sint Janskerk Schiedam