Evenement

Coronaherdenking in de Grote- of Sint Janskerk

 

Nu de beperkingen wegens Covid 19 geleidelijk worden opgeheven is het moment aangebroken om samen stil te staan bij wat ons allemaal is overkomen. De coronapandemie bracht ons veel verdriet, maar soms ook onverwachte hulp en troost.

Op maandag 1 november is er van 19.00 - 20.00 uur gelegenheid om al deze ervaringen te delen. We luisteren naar verhalen van betrokken Schiedammers. Hoe was het als patiënt of verpleegkundige op de covid afdeling in het ziekenhuis? Wat betekende de lockdown voor mensen in een verpleeghuis of voor scholieren? De persoonlijke verhalen worden afgewisseld met live muziek.

Ter herinnering aan de coronapandemie maakte de Schiedamse kunstenaar Aldo Hoeben voor de Grote- of Sint Janskerk een kunstwerk met de titel Troost. Hoeben vertelt iets over de achtergrond.

Er is gelegenheid om een lichtje te ontsteken voor mensen die zijn overleden. Ook is er een tranenschaal waarin we met waterdruppels uitdrukking kunnen geven aan ons verdriet. We dragen die schaal rond 20.00 uur naar buiten en gieten het water uit in de Schie. De stadsbeiaardier speelt dan het lied ‘Heer, herinner U de namen van hen die gestorven zijn’.

Na afloop is er koffie of thee en gelegenheid om na te praten. Aanmelden, test- of vaccinatiebewijs is niet nodig, wel wordt gevraagd handen te desinfecteren en 1,5 meter afstand te houden. Via de livestream van de kerk kan de bijeenkomst ook thuis worden bekeken: www.pkngrotekerkschiedam.nl.

Deze herdenking is mogelijk gemaakt door de Gemeente Schiedam, de Stichting Sint Janskerk, de PKN Grote Kerk Schiedam en de Haëlla stichting.
We ontmoeten u graag op maandag 1 november 2021.Voor meer informatie kunt u contact opnemen via rita@meredia.nl of 06 30394289.

 

 

© Copyright 2020 | Grote- of Sint Janskerk Schiedam